Orthomoleculaire therapie

Dit is een vorm van behandeling waarbij voeding als geneesmiddel wordt gebruikt. Vitaminen, mineralen en natuurlijke voedingsstoffen helpen de weerstand te verhogen waardoor klachten verminderen of verholpen worden. We maken gebruik van de helende kracht van voeding, bij voorkeur biologisch. Op deze manier kunnen veel chronische ziekten behandeld worden. 

Behandelingen

Bij veel klachten is orthomoleculaire therapie goed in te zetten. Heb je twijfel over jouw klachten neem dan even contact op.  Een consult kost € 85,- per uur exclusief BTW en supplementen. We ontmoeten elkaar in Weiteveen aan de Zuidersloot 68. Het aantal consulten hangt af van de aard van de aandoening. Dit overzicht geeft een idee van veel voorkomende aandoeningen.

In de orthomoleculaire behandelwijze streven we ernaar zoveel mogelijk voeding binnen te krijgen die nuttig voedingsstoffen leveren voor het lichaam. Hierbij worden schadelijke stoffen zoveel mogelijk vermeden. 

Het bijna onmogelijk om uit voeding de optimale hoeveelheden voedingsstoffen te consumeren. Om ziekten te voorkomen en te behandelen wordt door middel van voedingssupplementen een zo volwaardig mogelijk voedingspatroon samengesteld. Voedingssupplementen zijn tabletten of capsules met een hoog gehalte aan stoffen die ook in voeding voorkomen. Bijvoorbeeld vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, enzymen en bioflavonoïden.